Weer het binnenland in

11 september 2024 - Bottnaryd, Zweden

Zo zoetjes aan moeten we een plan gaan maken voor de laatste dagen. Dus weer het binnenland in. We komen uit in Gränna, waar een dame ooit de beroemde roodwitte zuurstokken heeft uitgevonden. Toen haar man overleed heeft zij aan de Koning ontheffing aangevraagd om als vrouw een bedrijf te mogen beginnen om inkomen voor de kinderen te kunnen genereren. Nu bestaat het dorp door de zuurstokken.

We hebben de oorspronkelijke winkel bezocht en natuurlijk iets gekocht, snel even bij de bakker wat lekkers eten en weer door.

Een mooie plek gevonden Sötterfallan, maar die is nog verdomd lastig te vinden, via allerlei zandwegen, maar het is gelukt. Prachtige plek aan een meertje voor de lieve som van 13,10 voor een nacht. Zonder water, zonder elektra en zonder toilet. Hebben we ook allemaal niet nodig.

Als een koning te rijk weer ons plekje van gemaakt om van het zonnetje te genieten, ook al is die niet heel warm. Dus al snel tijd om een vuurtje te maken.

Dat houdt het nog enigszins warm, maar muts, cognac en onze rendier huid zijn toch ook nog nodig. De koude avond jaagt ons de tent in en het gaat een koude nacht worden!